3. 09.

Brno již několikrát hostilo kvalifikační závody vodicích psů. V sobotu 1. září 2012Galerii Vaňkovka se však na Moravě poprvé konal XXIX. ročník Mistrovství ČR ve  výkonu vodicích psů, do nějž se kvalifikovalo třiadvacet soutěžících.

Organizačně akci zajišťovala Škola pro výcvik vodicích psů a v rámci doprovodné Prezentace organizací poskytujících služby lidem se zrakovým postižením byly přizvány také ostatní organizace, věnující se péči o těžce zrakově postižené lidi.

Veřejnost tak měla možnost seznámit se s prací nejen brněnského TyfloCentra a zakoupit si výrobky ze sociálně-terapeutické dílny HapAteliér (můžete si je detailněji prohlédnout ve fotogalerii pod článkem), ale také s činností Tyfloservisu, občanského sdružení Bezmezí, Eliška Hluší z Technického muzea přivezla historické pomůcky ze sbírky a samozřejmě svůj infostánek tam mělo o.s. Vodicí pes a Škola pro výcvik vodicích psů, svou činnost prezentovalo rovněž Středisko výcviku vodicích psů SONS ČR. Prezentace organizací, poskytujících služby lidem se zrakovým postižením, probíhala v rámci projektu Zajištění vybraných služeb sociální prevence v Jihomoravském kraji, který je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu České republiky.

Akce proběhla pod taktovkou moderátorky rádia Petrov, která všechny celým dnem citlivě provedla.

Lektoři výpočetní techniky brněnského TyfloCentra předváděli speciální softwary pro těžce zrakově postižené.

Výrobky z HapAteliéru budily zaslouženou pozornost a ke každému nákupu jsme přikládali leták s novou informací – od 1. 9. je totiž nově možnost zavítat přímo do TyfloCentra na Chaloupkovu 3 na stálou prodejní výstavu výtvorů z dílny!

Akce proběhla úspěšně, vodicí psi prokázali fantastické dovednosti a schopnosti – poněkud hlučné prostředí nákupní galerie jim nic neulehčilo – a celou, do posledních chvil tajenou, soutěžní trasu prošli všichni bez úhony.

Organizátorům i všem zapojeným kolegům patří velké poděkování!

Pozvánka na prezentaci organizací (pdf; 339 kB)

Fotogalerie

Výrobky nevidomých, mluvící počítače a vodící psi ve Vaňkovce, 1. 9. 2012


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS