4. 10.

Mgr. Jana Puchegger Chadalíková a Ing. Arnošt Mader se po dlouhé době setkali na společné cestovatelské besedě na téma Řím a Vatikán v běhu staletí v knihovně v Moravském Krumlově. Během besedy si přišli na své klienti TyfloCentra v Moravském Krumlově i další vidící návštěvníci besedy.

Povídalo se o založení Říma, jeho vládcích, starořímské architektuře, kultuře, způsobu života a bozích. Nevynechali jsme ani Koloseum, výcvik gladiátorů, Chrám bohyně Vesty a život vestálek, Forum Romanum, Cirkus Maximus a mnohé další římské zajímavosti. Za pomoci speciálně upravené knížky jsme virtuálně prošli město a plynule střídali moderní dobu a současnou podobu mnohdy až ruin kdysi slavných staveb s představami nádhery a pompéznosti před staletími.

V průběhu besedy jsme také krátce navštívili Vatikán. Zmínili jsme se o jeho historii, prošli jsme si Vatikánská muzea, v představách jsme poseděli v Sixtinské kapli a kochali se její nádhernou výzdobou. Nevynechali jsme ani povídání o švýcarské gardě – vatikánské armádě. Zaujaly nás její uniformy, které na pohled připomínají spíše středověké kostýmy.

K haptické prohlídce byly k dispozici modely staveb, šperky, oblečení, klobouk, džbány a figurka etruské kočky, kabelka, jízdenky z metra apod. Pro vidící návštěvníky besedy nechyběly pohlednice, knihy, učebnice italštiny, plakáty, jídelní lístky. Na závěr besedy se uskutečnilo komentované promítání fotografií obou cestovatelů.


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS