24. 10.

Stalo se již podzimní tradicí, že se dveře břeclavského detašovaného pracoviště TyfloCentra Brno otevírají veřejnosti. Děje se tak u příležitosti Týdne sociálních služeb a kampaně Břeclav – zdravé město. Letos připadl termín na pondělí 22. října a pozvánky zamířily nejen ke stávajícím uživatelům, očním lékařům, do optik, k sociálním pracovníkům jiných organizací a na úřady, ale také k politikům z regionu. Nabídka přivedla patnáct návštěvníků z celého okresu Břeclav.  

Lákadlem pro současné klienty i nové potenciální zájemce o služby TyfloCentra bývá vždy prezentace pomůcek pro nevidomé a slabozraké. V tomto roce přivezl pracovník firmy Sagitta Ltd., s.r.o. sortiment lup pro lidi, kterým již ke čtení nepomáhají obyčejné brýle, a především digitální čtecí zařízení ReadEasy+, které umí přečíst knížku, časopis, ale i obal od potravin, příbalovou informaci od léků a jiné tištěné dokumenty.

Jako každý rok přijal pozvání poslanec inženýr Jiří Petrů, který přišel v doprovodu Igora Chlupa, čerstvě zvoleného krajského zastupitele za ČSSD. Ti se o naši činnost zajímají dlouhodobě, s klienty a pracovnicí diskutovali nejen o politice, ale také o financování sociálních služeb a přislíbili svou pomoc ohledně získávání dotací.

Krátkou návštěvu – překvapení – stihl také starosta Břeclavi MUDr. Oldřich Ryšavý, který se jako lékař zajímal především o optické pomůcky a různé typy slepeckých holí hrazených přes pojišťovny. Z pozice starosty se ptal na počet uživatelů služeb, finanční fungování organizace a poděkoval sociální pracovnici za její práci pro postižené občany. Pracovnice naopak ocenila silnou podporu, kterou od Města Břeclavi cítí, a pochválila práci zdejšího sociálního odboru.

Plakáty, novinové články a především upoutávka v měsíčníku Radnice však přivedla také tři nové zájemce o služby, kterým bylo poskytnuto základní sociální poradenství o kompenzačních pomůckách a další osoby z řad veřejnosti bez postižení zraku.

 


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS