29. 10.

Rok 2012 se nenápadně přehoupl do své poslední čtvrtiny a nadešel říjen. Podobně jako příroda na podzim mění svou podobu, také TyfloCentrum ve Vyškově se částečně přeměnilo – přišla nová pracovnice. Nicméně změna v personálním obsazení nesouvisí se službami, které našim klientům poskytujeme, a tak zájemci mohou nadále získat informace a rady ze sociálně právní či jiné oblasti, mohou využít asistence, předčitatelské služby nebo se zúčastnit některé z pořádaných aktivit.

Jednou z těchto aktivit byla říjnová návštěva Muzea v Bučovicích. Plni očekávání jsme vyrazili v úterý 9. 10. 2012 autobusem z vyškovského nádraží do Bučovic. Cesta utekla rychle a za nedlouho už jsme stáli před zámkem v Bučovicích, ve kterém sídlí místní muzeum. Uvítala nás milá paní průvodkyně, která nás vzápětí provedla dějinami města a okolí tak, jak byly zachyceny v jednotlivých expozicích. Zlatým hřebem prohlídky byla sezonní výstava stavebnice Merkur, která byla umístěna v posledním sále. Poslechli jsme si vyprávění o historii této původem české stavebnice a obdivovali jsme veliké modely kostela, Eiffelovy věže, železnice, ruského kola a dalších. Svítící sluníčko a na tuto roční dobu poměrně vysoké teploty nás přiměly ke krátké procházce centrem města, kterou jsme zakončili v nedaleké restauraci. Poté, co jsme se občerstvili, jsme se odebrali na nádraží, odkud nás autobus odvezl do Vyškova. Zajímavé místo, poutavá výstava, ochotní lidé a krásné počasí – výlet se opravdu vydařil a nám nezbývá než doufat, že takových akcí bude čím dál tím více.

V polovině října, 15. 10. 2012, se v kanceláři TyfloCentra ve Vyškově konala další akce – Beseda o čaji. Kromě zajímavého povídání o oblíbeném nápoji jsme měli možnost ochutnat černý a bílý čaj a také jsme zjistili, jak vypadá a jak chutná tzv. kvetoucí čaj.

Říjnové aktivity probíhaly ve znamení představení nové pracovnice. V podobném duchu se budou konat také další akce, proto bych tímto chtěla pozvat klienty na aktivity plánované na měsíc listopad, o nichž se můžete dočíst v programu akcí na internetových stránkách www.centrumpronevidome.cz/vyskov. Současně bych klienty i veřejnost ráda pozvala na Den sociálních služeb, který proběhne 6. 11. 2012 v sále Knihovny Karla Dvořáčka a kterého se TyfloCentrum ve Vyškově účastní, a na Den otevřených dveří konaný dne 26. 11. 2012 v TyfloCentru ve Vyškově. Jste srdečně zváni!

Fotogalerie

Stavebnice Merkur, 9. 10. 2012


Autor:

Tags: , , ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS