19. 03.

V pátek 15. března 2013 jsme se navzdory ledovému větru vydali  na komentovanou prohlídku obory Holedná. Kde tuto oboru v Brně najdeme?  Mezi sídlišti Kohoutovice, Jundrov a Bystrc. Přesto jsou lidé, kteří oboru neznají.

Komentovanou vycházku jsme zahájili v Kohoutovicích, odborný výklad zajistila Ing. Alena Prýmková, v doprovodu své fenky Bely.
Při první zastávce jsme se dozvěděli něco z historie obornictví a konkrétní historii obory Holedná. Založena byla 10.1.19983 a měla rozlohu 411 ha.  Současná rozloha je 327 ha, kde můžeme potkat daňky, jelena siku, muflony nebo prase divoké. Na místních rybníčcích jsou nejčastěji vidět kachny březňačky. Další zastávky byly věnovány jednotlivým druhům zvěře, doplněné haptickou prohlídkou např. malého paroží.

Za celé odpoledne jsme ušli téměř 6 km, nakrmili divoká prasátka, odolávali vysokým poryvům větru a v samotném závěru vycházky nám bylo odměnou setkání se skupinou daňků, kteří od nás stáli ani ne 10 metrů.

Děkujeme Alči Prýmkové za přípravu trasy, vynikající poutavý výklad a těšíme se na další společnou vycházku. Vydejte se s námi i vy!!!

Fotogalerie

Vycházka Holedná, 15. 3. 2013 - fotogalerie na Flickru


Autor:

Tags: ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS