18. 03.

První „Půlden otevřených dveří pro odbornou veřejnost“ proběhl v brněnském TyfloCentru ve středu 13. března odpoledne. Přivítali jsme devět optiček a optiků a více než dvacet studentek vysokoškolského bakalářského studia Optiky a optometrie na lékařské fakultě Masarykovy univerzity v Brně.

Cílem setkání bylo přiblížit odborné veřejnosti nabídku sociálních služeb pro zrakově postižené. Tyfloservis představil vedoucí brněnské pobočky Ing. Bc. Petr Karásek. O podobnostech a rozdílech mezi Tyfloservisem a námi – brněnským TyfloCentrem – mluvily kolegyně Terka Kozderová, Anička Horká a Irena Kocí. Nevynechali jsme ani SONS a nezapomněli jsme ani na další spřízněné organizace, nabízející služby lidem s těžkým postižením zraku (Škola pro výcvik vodicích psů, Centrum sociálních služeb Chrlice, Teiresiás aj.).

Pro ty, kteří měli více času, byly připraveny malé ochutnávky ze života potmě – kdo chtěl, mohl vyzkoušet chůzi poslepu s bílou holí, zahrát si hry, upravené pro hru bez kontroly zrakem, seznámit se blíže s kompenzačními pomůckami nebo si vyzkoušet Pichtův psací stroj Braillova písma…více uvidíte ve fotogalerii pod článkem.

Studenti i hotoví optici tak měli možnost zjistit více informací o organizacích, které na jejich práci svým způsobem navazují. Rádi bychom do budoucna navázali s odbornou veřejností hlubší spolupráci, aby se k co největšímu počtu lidí se zrakovým handicapem dostaly informace o existenci našich organizací co nejdříve. A možná se najde ještě další vhodná podoba vzájemné spolupráce – její konkrétní podoby zatím tříbíme.

Další setkání s odbornou veřejností plánujeme na červen, aby i ti, kteří nestihli všechno, měli možnost získat zážitek…děkujeme všem za návštěvu!

Fotogalerie

Půlden otevřených dveří, 13. 3. 2013 - fotogalerie na Flickru


Autor:

Tags: ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS