28. 03.

Brněnské TyfloCentrum mělo opět po roce příležitost přivítat čtyřicet zahraničních studentů, které sem přivedla Mendelova univerzita v Brně.

Lidé z Belgie, Dánska, Finska, Holandska i ze Slovenska studují ve svých zemích obory související se sociální sférou, zejména oblastmi financování sociálních služeb. To se projevilo po prezentaci ředitelky brněnského TyfloCentra, RNDr. Hany Bubeníčkové, v následné diskuzi, kdy byly vznášeny dotazy zejména na způsob financování naší organizace.

Během úterního odpoledne 26. března měli studenti také možnost na vlastní kůži vyzkoušet některé aktivity poslepu – cvičná kuchyňka se proměnila v místnost s několika stanovišti – kromě vaření čaje zkoušeli čichový kvíz a drobné kompenzační pomůcky pro lidi s těžkým postižením zraku. Atrium se proměnilo v arénu šermířů – studenti s klapkami na očích se snažili zorientovat v neznámém prostoru. Velkému zájmu účastníků exkurze se těšili naši lektoři práce s PC se speciálními softwary.

Exkurze byla zakončena návštěvou HapAteliéru. Zprvu se zdálo nemožné, aby se všichni najednou vešli do nevelkých prostor dílny, ale nakonec prezentace dílen proběhla nad očekávání všech zúčastněných výborně.

Mezi studenty bylo i několik povědomých tváří – někteří se totiž účastnili exkurze již v minulém roce. Ti ocenili zejména realizaci věcí, které ještě loni byly ve stadiu plánů do budoucna – jako například otevření chráněné dílny. Pochvalovali si také zařazení praktických stanovišť do programu exkurze a naši snahu vylepšovat program prezentačních akcí.

Tak zase za rok na shledanou!

Fotogalerie

Zahraniční studenti na exkurzi v brněnském TyfloCentru, 26. 3. 2013 - fotogalerie na Flickru


Autor:

Tags: ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS