5. 09.

Ve čtvrtek 29. srpna jsme se s ředitelkou brněnského TyfloCentra Hankou Bubeníčkovou vypravily na návštěvu Optiky Čivice, českého výrobce brýlových čoček, sídlícího nedaleko Pardubic.

Když jsme se v únoru se stánkem brněnského TyfloCentra účastnili mezinárodního veletrhu optiky Opta 2013, kde jsme se s panem ředitelem Petrem Vrubelem poprvé seznámili, přecházely nám oči ze všech vystavovaných tvarů brýlí a optických doplňků. Panu řediteli se činnost TyfloCentra hned jevila jako velmi přínosná a důležitá a rozhodl se, že navážeme spolupráci. V květnu si našel čas a přijel za námi do Brna, aby se o nás dozvěděl více. Zahrnuli jsme jej informacemi o našich službách a aktivitách, nápadech a vizí do budoucna. a začali jsme hledat způsob, jak si navzájem prospět. Pan ředitel Vrubel totiž dlouhodobě podporuje neziskový sektor, optika Čivice je jedna z mála českých firem, které jsou společensky odpovědné.

Optika Čivice vyrábí brýlové čočky od roku 2002. Prostor výroby i přilehlých kanceláří působí zvenku nenápadně, obklopen zelení, ovšem uvnitř se skrývají netušená tajemství. Všude panuje dokonalá čistota a pořádek. Některá pracoviště jsou přísně střežená kvůli bezprašnosti. Z kruhových výchozích tvarů budoucích brýlových čoček se brousí čočky příslušné tloušťky a dioptrií, některé se přibarvují, nanášejí se na ně antireflexní vrstvy. U komplikovaných tvarů brýlí nabízí Optika Čivice zabroušení čočky přímo do obruby (viz fotogalerie pod článkem).

Netušily jsme, jaké výrobní procesy stojí za přípravou kvalitních čoček do brýlí. Je to pozoruhodná alchymie.

První konkrétní podoba naší spolupráce se projevila během prázdnin. V červenci a srpnu probíhala prodejní akce Optiky Čivice – procento z prodeje brýlových čoček půjde na naši podporu. Děkujeme!

Jsme moc rády, že jsme mohly nakouknout za oponu tvorby optiky a děkujeme za milé přijetí. A těšíme se, že společných setkání bude přibývat při prohlubování spolupráce.

Fotogalerie

Fotogalerie na Flickru - Návštěva v Optice Čivice, 29. 8. 2013


Autor:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS