8. 07.

V letošním roce pokračujeme v naší tradiční činnosti – pořádání exkurzí a besed pro školy. V prvním pololetí nás navštívily děti a studenti z různých organizací.

V únoru se k nám přišly podívat zvědavé děti ze střediska volného času Lužánky a ze sdružení SOS dětské vesničky. Paní učitelka ze sdružení SOS dětské vesničky, Mgr. Pavla Štochlová, Ph.D., napsala o této návštěvě pěkný článek.

Dítě, které ještě většinou nemá předsudky dospělé populace, může přijmout odlišnost jiného přirozeně a beze strachu. Paní Helena Grůzová nám zprostředkovala besedu na základní škole Mikulov, Hraničářů 617E, která se uskutečnila 19. března. Kromě pracovníků brněnského TyfloCentra se besedy zúčastnila i krasavice Claire – vodicí fenka, která, samozřejmě, byla hvězdou programu. Na tomto místě bychom chtěli poděkovat učitelkám obou tříd, 2. B a 3. B, paní magistře Masaříkové a paní magistře Buchtové. Dětí se zajímaly o problematiku, byly aktivní, ale ne hluční, příjemně se nám s nimi pracovalo. Třída 2. B nás dokonce uvítala písničkou. Žáci měli možnost seznámit se s různými pomůckami pro nevidomé, vyzkoušet chůzi s bílou holí, psaní a luštění Braillova písma. Velkým přínosem pro děti byla možnost promluvit s naším kolegou Honzou Pokorným, který jim mohl přiblížit život člověka se zrakovým handicapem a ukázat, že „všechno jde, když se chce“.

V březnu a květnu jsme s velkým potěšením přivítali návštěvy studentů střední odborné školy knihovnické, v dubnu – třídu ze střední zdravotnické školy Jaselská. Začátkem června k nám zavítali studenti ze sportovního gymnázia Ludvika Daňka. Jsme rádi, že se mladí lidé zajímají o problematiku zrakového postižení. Snažíme se jim umožnit alespoň na okamžik ponořit se do světa nevidomých, plného zvuků, vůní a hmatových vjemů. Všem děkujeme za zájem a ve fotogalerii nabízíme kromě fotografií i obrázky, které nám věnovaly děti ze SVČ Lužánky.

Fotogalerie

Fotogalerie na Flickru - Exkurze v brněnském TyfloCentru 2014


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS