1. 10.

V úterý 16. září jsme se s našimi klienty vydali poznat krásy Muzea kočárů v Čechách pod Kosířem, které bylo poprvéotevřeno 11. července 2009. Představuje ojedinělou a největší sbírku historických kočárů, saní a luceren.

Každý člověk se postupem času a stárnutí s přibývajícími zkušenostmi stává patriotem, člověkem, který miluje své blízké, rodinu a samotnou zemi, ve které žije. Všechny tyto pocity ale spojuje něco, co naši předkové cítili jako samozřejmost, je to víra, která podporuje našeho ducha. A to je jedna z hlavních myšlenek muzea kočárů, která by měla oslovit každého, který překročí práh a ocitne se na půdě, která byla prolita potem našich předků, na místě, kde není prostor pro špatnosti a komerci dnešního mnohdy prázdného života. Strávený čas v muzeu, který nás přivede k zamyšlení nad věcmi, které by nás možná nikdy nenapadly, bude tím, co nás pohladí a osloví. V muzeu je k vidění, jak se mísí řemeslný um našich předků s duchem, kterého vdechli do každého kočáru. Vidíme zde kombinaci skvostných kočárů, které sloužily člověku v těch nejradostnějších chvílích života, ale i takové, které se vybírali na poslední cestu. Jde o unikátní sbírku, která díky této skladbě nemá ve světě obdoby a v nás probudí pocity, které posílí naši mysl i ducha pro další cesty naším životem.

Měli jsme možnost si prohlédnout největší sbírku biskupských kočárů a saní, největší sbírku smutečních kočárů ve střední Evropě a největší smuteční kočár všech dob postavený firmou Brožík. Pan Václav Obr, majitel sbírky, nám přiblížil každý vystavený exponát zajímavým a  poutavým výkladem.

S krásnými dojmy jsme se všichni vydali na cestu zpět k domovu.

Děkujeme všem, kteří se výletu zúčastnili a těšíme se na další poznávání našeho krásného okolí.

Fotogalerie

Fotogalerie na Flickru - Muzeum kočárů v Čechách pod Kosířem, 16. 9. 2014


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS