22. 05.

Na samém konci dubna jsme se s klienty vypravili do čajového ráje Sonnentor v Čejkovicích na jižní Moravě. Tato firma má za sebou více než 20letou tradici a její hlavní činností je výroba bio koření, různých zdravých pochutin a především bio čajů z bylin nejen z Česka, ale i z Albánie, Rumunska nebo z Afriky. Principy obchodování této společnosti jsou nadmíru zajímavé – pracovníci se snaží dbát na šetrné využití přírodních zdrojů bez umělých přidaných látek a podporovat drobné pěstitele. Prohlídku továrny jsme započali zhlédnutím krátkého dokumentu, který mapoval historii a principy Sonnentoru. Prošli jsme sklady, ve kterých se intenzivně linula vůně heřmánku, slézu, máty, dobromyslu, a dalších bylinek. Klienti si měli možnost osahat
sušené bylinky, čajové sáčky, a další důležité čajové propriety. Podívali jsme se takřka pod ruce pracovníkům ve výrobě, kteří drtí bylinky na menší kousky, čistí je od prachu a třídí do velkých pytlů. Další příjemnou fází bylo nakupování všelijakých dobrot a čajů s roztodivnými názvy, např. Klid v duši, Srdeční záležitosti, Pohodář, Čaj štěstí, Kouzlo krbu, a další.

Také se nám poštěstilo setkat se s panem Johannesem Gutmannem z Rakouska, zakladatelem a majitelem Sonnentoru. Pan Gutmann z nás měl také radost a svolil ke společné fotografii. Příjemnou tečkou na závěr bylo vystoupání na střechu továrny, kde nás čekal krásný výhled na všudypřítomné vinice. Pak už jsme se vydali malebnou vesnicí zpátky na autobus. Děkujeme za profesionální přístup pracovníkům Sonnentoru!

 

Fotogalerie

12_sušené bylinky, kam se podíváš


Autor:

Tags: , ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS