4. 06.

Kdo s námi 2.6. navštívil Telč, renesanční perlu mezi městy, bude s námi jistě souhlasit, že se jedná o jedno z nejkrásnějších měst a právem je zapsané mezi světové dědictví UNESCO. Telč nás přivítala krásným slunným počasím a pohádkovou atmosférou, která na nás dýchala z každé uličky, kamenných mostů či historických domů. Mezi největší chloubu města Telč bezesporu patří náměstí Zachariáše z Hradce, které po celém obvodu lemují historické měšťanské domy s barevnými štíty. Po prohlídce náměstí jsme navštívili Státní zámek Telč, který se nachází na samém konci náměstí. Telčský zámek patří mezi klenoty moravské renesanční architektury. Jeho přitažlivost je tím větší, že se zde díky citlivému přístupu majitelů k dědictví minulosti zachovaly ve velmi dobrém stavu původní interiéry. Na naší prohlídkové trase jsme díky vstřícnému průvodci měly možnost si veškeré exponáty osahat. Nejvíce nás zaujal Africký salonek, kde jsme si mohli prohlédnout různé trofeje exotických zvířat. Mohli jsme si tak osahat hlavu hrocha, zubra, lva, leoparda, antilopy či si vyzkoušet ostrost zubů krokodýla. Čím se však telčský zámek nejvíce pyšní, jsou kazetové stropy, které jsou zdobené malbou, dřevořezbami či trofejemi. Nachází se ve většině renesančních sálů. Ve Zlatém sále, který sloužil k pořádání bálů pro panstvo, jsou tyto kazetové stropy zdobené řezbami antických božstev a bájných hrdinů. Bohaté řezby telčských kazetových stropů jsou datovány rokem 1561.

Po prohlídce zámku a zámecké zahrady jsme ještě stihli navštívit místní vyhlášenou cukrárnu nacházející se za branami města. Tamní točenou zmrzlinu můžeme vřele doporučit.  Po závěrečné procházce kolem Štěpnického rybníka jsme zamířili zpátky do Znojma.


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS