16. 07.

V úterý 14. července jsme se s našimi klienty z Vyškova vydali pěšky poznávat okolí města Vyškova. Naším cílem byla odpočinková zóna u  rybníku Kačenec.

Rybník Kačenec, který je vybudován na Roštěnickém potoku, se nachází asi 1 km jižně od města Vyškova. Je rozdělen na dvě části: menší Kačenec I a Kačenec II s větší rozlohou. Kačenec I je rybník určen především k chovu ryb a Kačenec II slouží jako nádrž akumulační a pro místními občany také ke koupání a odpočinku v přírodě. Roku 2012 město Vyškov provedlo odbahnění Kačence II, zpevnění břehů a zlepšilo tak podmínky pro koupání. Celý rybník lze po vybudované stezce pěšky obejít a vnímat tak nejen krásně zeleně vybarvenou přírodu, šumění vodní hladiny, ale také zpěv ptáků.

Pěkné letní počasí nás provázelo po celou dobu vycházky a my jsme se skvěle bavili.

Děkujeme všem, kteří se výletu zúčastnili a těšíme se na další poznávání krásného okolí Vyškova.

 

Fotogalerie

VLUU L110, M110  / Samsung L110, M110


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS