18. 09.

„Hurá, opět jsme se sešli,“ mohlo by znít z úst klientů při společné akci středisek TyfloCentra v Břeclavi, Znojmě a Vyškově. Vydali jsme se na výlet do hlavního města vína v České republice.

Naším hlavním cílem byla návštěva v Národním zemědělském muzeu. Navštívili jsme všechny jeho expozice. Začátek prohlídky byl věnován fauně žijící v Lednicko- valtickém areálu. Po prohlídce živých ryb v akváriích následovala část s vycpanými zvířaty. Bylo možné je nejen vidět, ale poslechnout si i zvuky, které vydávají. Pro zájemce jsme udělali malou tipovací soutěž, ve které byli skoro všichni úspěšní. V následující části věnované historickému vývoji zelinářství, sadovnictví a vinařství jsme osahali, co jsme mohli. Pro někoho byla zážitkem domácí pálenice i s vysvětlením jak funguje, jiní si vyzkoušeli práci se špuntovačkou. Je sice přes sto let stará, ale na stejném principu fungují i ty dnešní. Na dvoře muzea na nás čekala další atrakce v podobě pocitového chodníku. Šišky byly mírně navlhlé, takže jeho nejkrušnějším úsekem byly pecky z broskví.  V duchu volného programu se nesla i prohlídka bylinek na dvoře muzea. Klienti si vzájemně vyměňovali své zkušenosti s nimi. Zaměstnanci muzea byli ochotní a klientům darovali části rostlin k zakořenění. A tak si někteří z muzea neodnášeli jen zážitky, ale také rozšíření sortimentu do svých zahrádek.

Po dobrém obědě následovala volnější část programu. Skupina se rozdělila na dvě části. Větší skupina navštívila zámek a ostatní zvolili volný program v podobě návštěvy zámeckého parku či procházky po nově opraveném náměstí. Na závěr jsme poseděli v cukrárně a zhodnotili zážitky.

Do Valtic zcela jistě zavítáme znovu. V plánu máme projít se do Rakouska po Stezce bosou nohou.

 

Fotogalerie

Valtice


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS