20. 04.

I Vyškov si letos připomíná výročí narození Karla IV. a jeho pobyt v našem městě a naši klienti nemohli tedy u toho chybět. Za hezkého počasí jsme se vydali do Muzea Vyškovska.

Výstavní místnost dominují 3D model sochy Karla IV. a hrad Karlštejn, které jsme si mohli osahat. Středověkou atmosféru pomáhají navodit repliky oblečení z tohoto období, dobové zbraně a mluvící meč. Vše jsme si vyzkoušeli. Mluvící meč nám po dotyku požehnal. Průvodkyně nám ochotně pomohla obléci kostým, jaký kdo chtěl, a mohli jsme se posadit na trůn a vyfotit.

Předčítala jsem klientům z panelů životní příběh Karla IV. a jeho žen a dalších osobností dějin. Dověděli jsme se vše, co je o nich známo, a ještě řadu dalších informací o středověku na Vyškovsku.

Jedna naše klientka ráda sbírá mince, tak si zakoupila „střižek“ a s pomocí průvodkyně jej vložila do raznice a vyrazila si vlastní minci s motivem muzea.

Získané vědomosti si naši klienti mohli ověřit v počítačovém kvízu „Poznáš mě podle popisu?“. Pochvalu si zaslouží naše klientka Jana, která projevila hluboké znalosti o osobnostech české historie, poznala Alžbětu Pomořanskou, Elišku Přemyslovnu a Jana Lucemburského.

Radost z obohacujících zážitků nám nepokazil ani déšť, který nás zaskočil při opouštění muzea.

 

 Fotoalbum

VLUU L110, M110 / Samsung L110, M110


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS