28. 04.

Ve středu 20. 4. 2016 jsme pro naše klienty, jejich přátele i zájemce z řad veřejnosti uspořádali Happening v Přírodní zahradě u Smrku. Tato akce se koná už pravidelně v rámci Brněnských dnů pro Zemi.

Letošní happening byl motivovaný heslem Lanaříme do TyfloCentra a podle toho také vypadaly aktivity, které jsme si pro toto odpoledne připravili. Lana, šňůrky a provázky nás provázely celým programem.

Na začátek nás přivítala paní Libuše Mičolová, která se o celou zahradu u smrku stará. Následovala komentovaná prohlídka nádherně rozkvetlé zahrady a první aktivita – hmatová stezka. Přes zahradu bylo natažené lano, ke kterému byly šňůrkou přivázány různé předměty. Účastníci měli za úkol po hmatu poznat, o který předmět jde. Aby byli síly vyrovnané, dostali vidící účastníci klapky na oči.

Následovalo cvičení s lany vedené paní Zlatou. Při tomto cvičení se účastnící protáhli a zpevnili své tělo. Zjistili také, že cvičit se dá s různými pomůckami a lano je pro podobné cvičení velmi vhodné.

Po cvičení se klienti i ostatní zájemci přesunuli k velkému stolu, u kterého si s pomocí pracovnice z HapAteliéru i dobrovolníků vyrobili zvonkohru. Na větvičku přivázali provázkem keramické ozdoby a dřevěné korálky a poté celou zvonkohru pověsili na strom. Závěr tohoto krásného, prosluněného odpoledne jsme strávili u ohně, kde si zájemci mohli opéct špekáčky, chleba nebo sýr.

Děkujeme všem účastníkům Happeningu, že se rozhodli strávit odpoledne v naší společnosti, všem kolegům z TyfloCentra, kteří se podíleli na organizace a také paní Mičolové, která nám umožnila uspořádat happening v Přírodní zahradě u smrku.

Aktivita byla pořádána v rámci projektu Do přírody s bílou holí, realizovaného za finanční podpory Statutárního města Brna.

Fotogalerie

web


Autor:

Tags: , , ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS