1. 09.
Včera proběhlo v rámci Nácviku sebeobsluhy v kuchyni grilování v Lužáneckém parku. Klienti si vyzkoušeli nakládání masa do marinád a obsluhu elektrického grilu. Grilovali jsme vepřové kotlety s tymiánem, kuřecí špízy s pórkem, grilovanou cuketu a brambory plněné slaninou. Grilování se vydařilo, všechny pokrmy byly snědeny. Pro inspiraci přikládám jeden z receptů.
Grilované kotlety s citrónovo-tymiánovou marinádou
Suroviny:
6 plátků vepřových kotlet bez kosti
strouhaná kůra z jednoho citrónu
šťáva z jednoho citrónu
olej
4 lžíce tymiánu
5 stroužků česneku
pepř, sůl
Postup:
Plátky kotlet rozložíme na rovnou podložku, naklepeme paličko una maso. Osolíme, opepříme. Ze zbylých přísad vymícháme marinádu. Naklepané plátky vložíme do marinády a maso několik hodin naložíme, nejlépe přes noc. Grilujeme 5 minut z každé strany.
Fotogalerie
Autor: Ivona Finstrlova