1. 09.

Včera proběhlo v rámci Nácviku sebeobsluhy v kuchyni grilování v Lužáneckém parku. Klienti si vyzkoušeli nakládání masa do marinád a obsluhu elektrického grilu. Grilovali jsme vepřové kotlety s tymiánem, kuřecí špízy s pórkem, grilovanou cuketu a brambory plněné slaninou.  Grilování se vydařilo, všechny pokrmy byly snědeny. Pro inspiraci přikládám jeden z receptů.

Grilované kotlety s citrónovo-tymiánovou marinádou

Suroviny:

6 plátků vepřových kotlet bez kosti
strouhaná kůra z jednoho citrónu
šťáva z jednoho citrónu
olej
4 lžíce tymiánu
5 stroužků česneku
pepř, sůl

Postup:

Plátky kotlet rozložíme na rovnou podložku, naklepeme paličko una maso. Osolíme, opepříme. Ze zbylých přísad vymícháme marinádu. Naklepané plátky vložíme do marinády a maso několik hodin naložíme, nejlépe přes noc. Grilujeme 5 minut z každé strany.

 

Fotogalerie

P1100294


Autor:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS