24. 01.

V pátek 19.1. 2018 jsme navštívili Kryt 10-Z v Brně.  Je to atomový kryt, vytvořený v době nacismu jako úkryt Luftschutzu před americkým a sovětským bombardováním Brna. Nachází se v podzemí pod hradem Špilberk a skládá se ze tří vzájemně propojených štol.

Sešla se nás skvělá parta. Celkem nás bylo 11 a jako dobrovolnice se k nám připojila úžasná Magda Trčálková, studentka muzeologie, která nám zdarma poskytla komentář, provedla nás po celém krytu a ochotně zodpovídala všechny zvídavé otázky. „Můžete jít kamokoliv, kam se dostanete.“ byly slova místního průvodce a my je bez meškání poslechli. Prošli jsme nejrůznějšími zákoutími Krytu. Slyšeli jsme zvuky tehdejších mašin, viděli dorozumívací zařízení všeho druhu a cítili vůni dob minulých. Nejoblíbenější částí byla velká místnost, kde bylo k dispozici několik dobových kostýmů a pomůcek, kdy jsme se neostýchali si je vyzkoušet.

Naše příjemné odpoledne jsme zakončili v místním Mléčném baru, každý tou svou nejlepší sladkou tečkou.

Foto k nahlédnutí ZDE

 

P1100777

Autorka příspěvku: Lucie Fildánová, DiS., Sociální pracovnice pro aktivizaci a asistenci


Autor:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS