8. 02.

Hned začátkem února jsme opět vyrazili ven do přírody. Tentokrát do okolí Brněnské přehrady, konkrétně k nově upravené a vyčištěné Ríšově studánce. Vybrali jsme trasu, která by mohla být pro nás schůdná i v případě ne zrovna ideálního počasí. A vyplatilo se. Zpočátku to vypadalo, že i ptáci budou muset chodit pěšky. Mlha se válela nad Bystrcí tak nízko, že bylo skoro jedno, kdo vidí hůř a kdo lépe…..  Ale protože někteří z nás lesy „Pohádky máje“ dobře znají, neohroženě jsme vyrazili. A vyplatilo se. Zvolili jsme cestu většinou po zpevněném povrchu, takže byla schůdná i s chodítkem. Počasí se začalo postupně vylepšovat. Mlha ustupovala, a chvílemi se dalo tušit i sluníčko, které se někdy s větším, někdy s menším úspěchem snažilo prodírat přes zvedající se mlhu. Dokonce i ptáci začali létat a zpívat, a navozovali nám cestou lesem pěknou předjarní kulisu. U přírodní osvěžovny, Ríšovy studánky, jsme se chvíli zastavili. Některé z nás osvěžila průzračnou ledovou vodou, jiní dali přednost čaji z termosky.

Stává se skoro tradicí, že kde se vzaly, tu se vzaly, buchty. Docestovaly za námi až z Kyjova! Děkujeme, paní Evo!

Zpáteční cestu jsme zvolili úvozem směrem na Rakovec, potom kousek kolem přehrady k přístavišti a hurá domů. Moc jsme se neloudali, ušli jsme 8-9 km. A bylo to fajn. A protože jsme se shodli na tom, že je nám spolu navzájem a spolu s přírodou dobře, a že rádi uděláme něco pro své zdraví, už přemýšlíme o dalších vycházkách.

Tak přijďte i vy. Více informací o chystaných akcích, najdete na webu: www.centrumpronevidome.cz v Aktualitách

FOTO k nahlédnutí: ZDE

 

P1060198

Autorka příspěvku: Mgr. Magda Ambrožová, DiS., vedoucí Centra aktivizačních a poradenských služeb

 

 


Autor:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS