12. 03.

Ve středu 7.3. jsme se vypravili na již druhou vycházku z cyklu Putování po městských čtvrtích. Tentokrát jsme se byli podívat do Líšně. Vybrali jsme okruh dlouhý cca 4 km a sešlo se nás opravdu hodně! Zpočátku to vypadalo na dámskou jízdu, nakonec nás ale jeden statečný muž přece jen zachránil svou přítomností.

Startovali jsme u líšeňského zámku Belcredi, kde se nás ujal místní úžasný zahradník, který nás provedl po nádvoří, hotelu a zámeckých zahradách. Ty nám opravdu přiblížil všemi smysly. Komentoval každý strom i keř a nechal nás po hmatu poznat listy dubu červeného či kmen lípy. Čich jsme si pak procvičili v místních stájích. V jeho poutavém výkladu jsme se také dozvěděli něco o rodu Belcredi a neváhal odpovídat na naše zvídavé dotazy. A že jich bylo. Na závěr jsme pana zahradníka skupinově pasovali na nového průvodce.

Po obsáhlé prohlídce zámku jsme se stále plní sil vypravili konečně na to naše putování. Zastavili jsme se u kostela sv. Jiljí a poté jsme zamířili ke Kapli Panny Marie Pomocnice. Ta oplývá zajímavou historií a váže se k ní pověst o nevidomém dítěti, kterému zde Panna Marie zrak zázračně vrátila.

Plni magického nádechu jsme následně putovali až do Mariánské údolí. Terén byl sice náročnější, ale nakonec jsme jej úspěšně zdolali a ve zdraví a s dobrým pocitem ze sebe samých jsme putování zakončili společnou fotografií.

FOTO: ZDE

P1110121

Autorka příspěvku: Lucie Fildánová, DiS, sociální pracovnice (aktivizace a asistence)

 


Autor:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS