6. 04.
V úterý, hned po velikonočním pondělí, jsme s klienty zajeli na jedno “ tajné“ místo. Nedaleko brněnské městské části Černovice roste medvědí česnek. Je to bylina, která má ráda vlhko. Když jsme tudy procházeli, linula se kolem nás jemná česneková vůně. Nad hlavou nám rostly neolistěné stromy, na zemi keře bez listů, zelenou parádu nám udělal koberec z česneku. Při jeho sběru jsme plánovali, co z rostlinkou doma provedeme. Věřte tomu, že jsme v tom lese pusou navařili spoustu dobrot. Jeden recept přidávám…
Pesto z medvědího česneku
čerstvě natrhaný medvědí česnek
- ořechy (vlašské, lískové, kešu, podle osobní preference/podle obliby a chuti)
- olivový olej (může být i lněný, lískový apod.)
- sůl
- chilli
- citrón
FOTO: ZDE
Autorka příspěvku: Regina Holíková, pracovnice v sociálních službách
Autor: Michal Ptáček