15. 01.

V mrazivém pátečním odpoledni 15. ledna se klienti regionálního pracoviště ve Vyškově zúčastnili naší malé soutěže ve stavění sněhových soch. Pro běžného člověka by se zdálo postavení sněhuláka či jiného objektu ze sněhu zcela banální záležitostí, která zabere několik málo desítek minut. Avšak  pro osoby s těžkým postižením zraku tato akce znamenala více jak hodinu soustředění a hmatové kontroly každého vytvořeného dílku.

Jelikož klienti tušili, kolik práce je čeká, přišli také náležitě vybaveni – sportovní oblečení, teplé rukavice a čepice, kovová lopatka na osekávání ledu atd. se ukázaly být samozřejmostí. Nechyběl však ani elán a chuť navrátit se alespoň na chvíli do dětských let a vytvořit tak u vchodu do TyfloCentra dílo, které upoutá pozornost nejen dětí z místní základní školy.

Původní plán – postavit sněhového vodícího psa i s pravým vodícím postrojem (který zapůjčila místní vodící fenka Hanny), nakonec skončil neúspěchem – zledovatělé sněhové koule nechtěly změnit tvar ani pod rukama šikovných klientů, proto jsme se nakonec rozhodli udělat klasického sněhuláka.

Po celou dobu stavění museli klienti hmatovou kontrolou zjišťovat, zda se stavěná socha podobá jejich představám, což se nakonec úspěšně podařilo a po dokončení sněhuláka už na ně čekala odměna v podobě vyhřáté kanceláře a horkého čaje. Doufám, že takto příjemně strávené odpoledne ještě někdy zopakujeme!

Fotogalerie

Sochy ze sněhu, 15. 1. 2010

Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS