19. 01.

Sněhová nadílka a obava mnoha lidí z neuklizených chodníků, to je realita těchto dnů. I my v TyfloCentru jsme se obávali, že klienti, kteří se na vycházku přihlásili, se nakonec nebudou chtít zúčastnit. Klienti nás ale mile překvapili, protože ze sedmi přihlášených se odhlásil pouze jeden. I počasí se umoudřilo a na naši vycházku se udělalo hezky a dokonce vysvitlo i sluníčko.

Z tramvajové zastávky Nové sady, kde jsme se v deset hodin sešli, jsme vyrazili do Denisových sadů. Cesta byla velmi příjemná a křupající sníh pod nohama dokresloval atmosféru zimního dne. V Denisových sadech u obelisku jsme si udělali krátkou přestávku. Klienti měli možnost dovědět se pár zajímavostí o historii i současné podobě a využití parku. Velkou pozornost vzbudil opodál stojící sněhulák. Všichni využili příležitost k tomu, aby si ho hapticky prohlédli.

Další naše kroky směřovaly na Petrov do katedrály. Původně měla být prohlídka pouze individuální – tzn. že každý klient si ji prohlédne se svým průvodcem, popř. sám. Ale nakonec vše dopadlo jinak. V katedrále je průvodkyně, a tak jsme dostali nabídku projít si katedrálu s ní. Paní průvodkyně nám ukázala a popsala celou katedrálu. Hovořila o její historii i současností, o jejím interiéru i exteriéru. Bylo to sice neplánované, ale rozhodně velmi příjemné a poučné. Klienti byli spokojení.

Po prohlídce katedrály nás ještě čekala návštěva obchůdku, který nabízí výrobky z klášterů od nás i ze zahraničí. Klienti se dověděli o tom, co všechno se v klášterech vyrábí – pivo, víno, marmelády, čaje, kosmetika, svíčky… a jakým způsobem se v klášterech pracuje.  Více informací o obchůdku naleznete zde.

Na konci vycházky jsme klienty informovali i o dalších aktivitách TyfloCentra, na které se mohou přihlásit. Domů jsme odcházeli s vědomím příjemně stráveného dopoledne, které nám nabídlo nejen vycházku, ale také mnoho cenných informací a zážitků.

Fotogalerie

Krátká vycházka do Denisových sadů, 19. 1. 2010

Autor:

Tags: ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS