6. 01.

Hned na první středu v novém roce jsme měli naplánovanou procházku zimní přírodou z Útěchova do Vranova u Brna. Přestože to zpočátku vypadalo, že počasí nám příliš nepřeje, nakonec vše dopadlo nad očekávání dobře.

Sešli jsme se po obědě u královopolského nádraží a vyrazili autobusem 43 do Útěchova. Měli jsme v plánu využít dvacet minut do příjezdu autobusu jedoucího na Vranov k tomu, abychom obhlédli terén pro případnou pěší cestu. V lese byla asi dvaceticentimetrová vrstva relativně mokrého sněhu, takže jsme očekávali spíše to, že se klienti rozhodnou jet autobusem.

Nakonec jsme se rozdělili na dvě skupiny – jedna se nehodlala vzdát své vycházky lesem i za cenu ztížených podmínek a druhá zvolila moudře cestu autobusem a vyčkávání ve vranovském kostele. Nutno říci, že obě skupiny si zaslouží obdiv, neboť vydat se na procházku i za takovýchto podmínek je stejně obdivuhodné jako schopnost zvážit své reálné možnosti. Za skupinku putující pěšky mohu říct, že necelé čtyři kilometry náročnějším terénem nám utekly jako voda a za chvíli jsme byli ve Vranově. Cestu si všichni zúčastnění náležitě užívali – obdivovali jsme si zasněžené stromy, vykládali jsme si o nedávných vánočních svátcích, potkali jsme první běžkaře a učinili několik nezbytných dokumentačních fotografií. Prostě vládla dobrá nálada. Ve vranovském kostele Panny Marie jsme se setkali s druhou částí naší výpravy a společně jsme si prohlédli nejen vánoční výzdobu kostela, ale i zdejší betlém.

Na závěr nechybělo krátké posezení v oblíbené soběšické hospůdce U Supa. Vycházku zimní přírodou do Vranova u Brna už někteří z našich klientů považují za tradiční, přestože poprvé se uskutečnila teprve loni. Rozhodně se ale stala oblíbenou, a proto v této tradici budeme určitě pokračovat.

Více si o poutním kostele Narození Panny Marie ve Vranově můžete přečíst tady

Fotogalerie

Tříkrálová vycházka zimní přírodou z Útěchova do Vranova, 6. 1. 2010

Autor:

Tags: ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS