9. 03.

Bowling ve Znojmě

Bowlingové odpoledne ve Znojmě začalo malým zpožděním – z původně přihlášených 4 klientů se v domluvený čas na místě srazu nacházela jen jedna klientka. Ostatní si popletli autobusovou zastávku a vystoupili tam, kde neměli. Svůj omyl ale brzo napravili a sešli jsme nakonec tedy všichni v 15:05 v Bowling baru v Příměticích.

Nejdříve bylo potřeba pomoci klientům s výběrem bot, které odpovídaly jejich velikosti. Po chvíli jsme ale všichni měli na nohou speciální obuv, která nepoškozuje citlivý povrch bowlingové dráhy. Poté nám pan vedoucí ukázal naši dráhu a vysvětlil základy zacházení s dráhou, donesl nám i občerstvení a my se mohli vrhnout na hru. Největší zkušenosti s hraním bowlingu měla paní Turková. Jako jediná z nás totiž hraje i závodně a tak nám všem předvedla, jak se to má dělat (správnou techniku uchopení koule a techniku hodu). A pak jsme se pustili do házení všichni. Měli jsme pro sebe jednu dráhu, takže jsme se střídali. Klientům se zpočátku dařilo neomylně trefovat jen oba kraje drah, ale časem a cvikem se zdokonalili. Začalo se dařit všem.

Každý z klientů si oblíbil jiný způsob hry:  Jedna klientka zkoušela techniku pomalého koupení, jiný klient zase povzbuzoval bowlingovou kouli mocným křikem a další se našel v hodu obouruč. Všechny nás samozřejmě přehrávala paní Turková, která házela samé desítky a devítky, protože v této disciplíně závodí.

Hodinka utekla jako voda a klienti odcházeli spokojení a nadšení z poznávání nového sportu.


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS