1. 03.

Vzhledem ke studenému a nepřívětivému počasí byl únor v Břeclavi pochmurný. Hned v úterý 2. února jsme museli pro neúčast klientů převážně ze zdravotních důvodů zrušit výtvarnou dílnu. Na besedě o Maďarsku s inženýrem Arnoštem Maderem 9. února se nás však sešlo pět a užili jsme si jeho příjemné povídání i pokusy o konverzaci v maďarštině. A divokou partii Člověče, nezlob se si přišla 16. února zahrát polovina ze všech klientů.

Nejvíce jsme se tento měsíc těšili na fytoterapii se Zlatou Zumrovou, která ale 23. února nemohla pro nemoc přijet. Náhradní řešení – nenáročnou aktivitu s milým koncem – výrobu chobotniček ze staré vlny pro nás vymyslela a připravila pracovnice Žaneta. Sešli jsme se opět v počtu pěti klientů, ačkoliv jediný muž mezi námi krátce po začátku aktivity utekl domů fandit olympijským závodníkům. Ještě jsme se ale stihli domluvit, že společně zorganizujeme návštěvu solné jeskyně a příští týden si vyjdeme na procházku podél řeky Dyje ke splavu.  

My, klientky a pracovnice, jsme se potom statečně praly s vlákny vlny, kterých bylo potřeba nastříhat silný svazek, abychom mohly uplést osm dostatečně silných chapadel. Práce nám šla pěkně od ruky, jak se můžete přesvědčit ve fotogalerii. Povídaly jsme si přitom o knihách, čtení a připravované besedě s autorkou vzpomínkové knížky, která se uskuteční z naší iniciativy v březnu v Městské knihovně Břeclav.

Po čtvrté hodině jsme se mohly radovat z hejna chobotniček různých barev, které se usadily na stole v klubovně. Podle návodu na webových stránkách www.bobrik.cz/art.php/art/65 si je můžete vyrobit taky. My jsme jen odmítly přilepit chobotničkám oči, protože si myslíme, že ty skutečné v moři také žádné nemají.

Fotogalerie

Výroba chobotniček z vlny v Břeclavi, 23. 2. 2010
Výroba chobotniček z vlny v Břeclavi, 23. 2. 2010

Autor:

Tags:

Jeden komentář k „Břeclavský cestovatelský a chobotničkový únor“

  1. Jana Puchegger Chadalíková:

    Teda, holky, chobotničky máte vyrobený nádherný, to se musí nechat. Akorát mě nenechalo v klidu, že si myslíte, že nemají oči – ty opravdové v moři. Fakt mají a dokonce hodně velké.

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS