16. 03.

První březnový den tohoto roku byl ve vyškovském TyfloCentru ve znamení výletu. Nešlo sice o žádný turistický pochod nebo procházku přírodou, ale i ve velkém městě, jako je Olomouc, si klienti mohli vychutnat jeden z prvních slunečných, téměř již jarních dnů.

Cílem našeho výletu byly Tyflopomůcky Olomouc, kde jsem měli s personálem domluvenou exkurzi. Tato akce byla ze strany klientů dlouho netrpělivě očekávána a jejich nadšení bylo znatelné již po cestě do Olomouce.

Po příjezdu na místo nás přivítalo příjemné, téměř domácí prostředí celého komplexu služeb pro nevidomé a slabozraké, jež už většina klientů dobře zná z předchozích návštěv. Hned po příchodu se nás ujal tamní personál a po uvítání nám byla představena jedna z velice oblíbených „atrakcí“ pro osoby se zrakovým handicapem – zvuková střelba. Celou hodinu si tak mohli klienti zkoušet, jak těžké je laserovou pistolí zasáhnout cíl pouze s pomocí zvukové kontroly.

Poté již následovala exkurze do obchodu s kompenzačními pomůckami pro nevidomé a slabozraké. Zde byli klienti obslouženi velice příjemným personálem, jež se individuálně věnoval jednotlivým klientům dle jejich potřeb a umožnil jim vyzkoušet všechny pomůcky, které obchod nabízel. Klienti si tak mohli prakticky vyzkoušet pomůcky do kuchyně, do dílny, pro zábavu či pro volný čas. Na závěr jim byly představeny novinky, z nichž asi nejvíce všechny zaujala elektronická házecí kostka na hru „Člověče, nezlob se“.

A jaký suvenýr si odvezli vyškovští klienti z Olomouce? Každý z nich si koupil malou rolničku, která jim bude připomínat tento hezky strávený, pohodový den.

Fotografie

Návštěva Tyflopomůcek Olomouc, 1. 3. 2010
Návštěva Tyflopomůcek Olomouc, 1. 3. 2010

Autor:

Tags: ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS