6. 04.

… a uběhl obrovskou rychlostí. A my jsme stihli zažít a zorganizovat spoustu věcí.

Pravidelně jsme se scházeli při cvičení v úterý dopoledne a středu odpoledne. Tato aktivita je oblíbená zejména mezi seniory pro svoji nenáročnost.

Čtyři účastníci kurzu vaření dále pokračovali v získávání užitečných a potřebných  dovedností. Stejně tak pokračoval kurz první pomoci.

Z jednorázových aktivit bych ráda zmínila vycházku na Špilberk a komentovanou výstavu Krása, která hřeje, výlet do bledulového údolí a návštěvu Za tajemstvím a krásou zvonů v Hodoníně.

V úterý 23. března jsme se byli podívat v Botanické zahradě v Brně. Klienti i jejich průvodci si mohli prohlédnout skleníky s tropickými rostlinami, kapradinami, cykasy, palmami, kaktusy a sukulenty. Prohlídka byla přizpůsobena lidem s těžkým postižením zraku,  a proto bylo dovoleno prohlédnout si rostliny hmatem. Průvodkyně vše doplnila odborným komentářem a zodpověděla většinu dotazů týkajících se původu a pěstování rostlin.

Druhou část prohlídky jsme věnovali návštěvě výstavy bonsají. Výstavou nás provedl a podrobně nám popsal původ, podmínky pro správný růst a řez rostlin sám autor výstavy pan Hron, který nám umožnil i hmatovou prohlídku rostlin a udělal si čas i na zodpovězení všech záludných otázek. Za to mu patří velký dík. O tom, odkud bonsaje pochází a jak se pěstují, se dovíte na http://cs.wikipedia.org/wiki/Bonsaj

Fotografie z výstavy bonsají si můžete prohlédnout na:  http://www.sci.muni.cz/bot_zahr/vystavabonsaji.htm

Velký úspěch slavily tradiční velikonoční dílny, které ale poprvé ve své tradici, proběhly v nových prostorách.

Mezi pořádáním aktivit a přípravami se věnujeme tvorbě standardů kvality sociálních služeb, poradám, co a jak vylepšit, co změnit. Pokud i vy máte nějaké podněty, neváhejte se s námi o ně podělit.

Co je před námi?

Počasí už nás láká ven do přírody, proto na duben a květen plánujeme více venkovních aktivit. Skupina zájemců odjíždí za několik dnů na jarní víkendový Kuklík,  příznivci vycházek se vydají do okolí Soběšic a na Kamenný vrch.  Čeká nás návštěva ZOO Lešná ve Zlíně, Tmavomodrý festival, kinokavárna s filmem Vratné lahve a další a další…

Máte-li chuť zúčastnit se některé z našich aktivit nahlédněte do kalendáře akcí a služeb.


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS