6. 04.

V roce, kdy si připomínáme desetileté výročí vzniku společnosti TyfloCentrum Brno, jsme dne 10. března 2010 slavnostně otevřeli řemeslně výtvarnou dílnu HapAteliér v nových prostorech.

Pozvání přijali starosta Městské části Brno Královo Pole Ing. Ivan Kopečný, také starosta Městské části Brno Bohunice Ing. Robert Kotzian, jenž zastupoval jednoho z významných dárců, kteří přispěli na vybavení dílny. Mezi hosty byla i JUDr. Libuše Holasová, vedoucí oddělení sociálních služeb odboru sociálních věcí Jihomoravského krajského úřadu a dále člen správní rady společnosti a čestný prezident Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých PhDr. Milan Pešák a někteří zástupci dárcovských firem.

Pro vzácné hosty jsme připravili na úvod naše známé „představovací kolečko“, které se používá na setkáních, kterých se účastní i nevidomí lidé. Přivítání a krátkého úvodu se ujala ředitelka společnosti, RNDr. Hana Bubeníčková. Přítomní hosté měli možnost prohlédnout si nejen prostory dílny, kterými je provedla vedoucí pracovnice dílny Mgr. Jana Pilgrová, seznámili se i s pracemi a tvůrčím procesem našich tvořivých klientů, mezi něž patří i Božena Přikrylová – autorka sochy Spravedlnosti, umístěné v sídle ombudsmana. O pár dní později vyšel v brněnském Deníku rozhovor s Boženou Přikrylovou.

Klienti kurzu vaření, pod vedením lektorky Mgr. Elišky Škrancové, pro hosty připravili malé občerstvení v podobě minichlebíčků ve tvaru různých písmen šestibodové slepecké abecedy. Kávu a čaj poskytla Společnost pro Fair Trade, nezisková organizace, zasazující se o zvýšení odpovědnosti spotřebitelů a podporující tak férovější podmínky obchodování pro pěstitele a producenty ze zemí třetího světa.

O Slavnostním otevření HapAteliéru vyšel článek v Brněnském deníku.

Byla vytvořena přehledná brožura s informacemi o jednotlivých krocích, které vedly od získání prostoru až po jeho rekonstrukci do dnešní podoby HapAteliéru.

Dne 30. března na slavnostní otevření navázal i Den otevřených dveří v nových prostorech HapAteliéru. Návštěvníci si mohli prohlédnout nové prostory a zúčastnit se Velikonoční tvůrčí dílny. Studenti z Fakulty sociálních studií v Brně, zaměstnanci občanského sdružení Slepýši, sousedi i příbuzní nevidomých a slabozrakých klientů měli možnost během dopoledne si vyzkoušet výtvarné činnosti ve speciálních brýlích- klapkách, simulujících ztrátu nebo poškození zraku.

Fotogalerie

Slavnostní otevření HapAteliéru v nových prostorách, 10. 3. 2010


Autor:

Tags: ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS