11. 05.

Duben byl konečně slunečný, ale zároveň také krátký. V Břeclavi jsme ho zahájili v úterý šestého stolními hrami, spojenými s oslavou narozenin. Dvě naše klientky totiž oslavily předchozí víkend krásná jubilea a přinesly občerstvení. Bylo to moc milé odpoledne.

Třináctého a dvacátého jsme se věnovali zdravotním účinkům solné jeskyně. Klienti měli trochu obavy přímo jeskyni navštívit, proto jsme si nejdříve pozvali RNDr. Jaromíra Zemana, místního provozovatele. Ten nám o jeskyni povykládal a ukázal svůj patent – inhalační solnou hrušku (http://www.solnajeskynebreclav.cz/hruska.php). Další týden jsme se v počtu osmi (včetně přátel v roli průvodců) do jeskyně vydali.

Poslední dubnové úterý jsme v menším počtu navštívili Městské muzeum a galerii, kde nás po výstavě fotografií a soch provedl opět vynikají PhDr. Karel Křivánek. Naopak pracovnice břeclavského střediska provázely 30. dubna své brněnské kolegy a klienty po Pálavě v rámci turistického výletu. Břeclav „reprezentovala“ pouze jedna klientka s vodicím pejskem.

Ve druhé polovině měsíce se naše pracovnice účastnily dvou dalších akcí mimo Břeclav – řízení na autodromu v Brně a oslav Dne Země na Turoldu v Mikulově, kde ukazovaly návštěvníkům kompenzační pomůcky a nechávali je chodit s bílou holí a klapkami na očích.


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS