11. 05.

Ze Znojma jsme vyrazili v 9 hodin vlakem do Mikulova. Cestou k nám přistoupila pracovnice regionální pobočky v Břeclavi, Jiřka Falková. Jako mikulovský domorodec nás pak celým výletem provázela. Do centra Mikulova jsme se vydali oklikou, abychom si mohli prohlédnout místní židovskou čtvrť a dozvědět se něco o historii zdejší rozsáhlé židovské komunity. Naučná stezka židovskou čtvrtí obsahuje několik zastavení u jednotlivých domů, které jsou podrobně popsány a označeny. Pokračovali jsme kolem synagogy, zámeckým parkem až k zámku, kde jsou umístěny expozice týkající se vinařství – Tradiční vinařství na Moravě a Galerie dřevěných lisů. Podrobně jsme si prohlédli i obří renesanční sud z roku 1643. Po obědě pak následovala Ditrichsteinská hrobka, kde jsou pohřbeni členové tohoto slavného rodu. Závěrečnou tečkou byla návštěva Kostnice, která je vybudována při kostele sv. Václava a jsou zde uloženy ostatky více než 2000 lidí. I když se celý den počasí na nás mračilo a sluníčko se schovávalo, klientům se výlet moc líbil. Ostatně, v Mikulově je stále co objevovat. Tak třeba příště…

Fotogalerie zde:

V Mikulově jsme naši cestu začali procházkou židovskou čtvrtí by Radek Pavlicek.


Autor:

Tags: ,

2 komentářů k „Výlet do Mikulova se znojemskými klienty“

  1. Petra Šeneklová:

    Výlet v Mikulově se mi moc líbil. Přivezla jsem si spoustu zajímavých zážitků. Moc se mi líbil výklad o židovských památkách, který nám poskytla Jiřka. Dozvěděli jsme se tak spoustu informací o Mikulově.

  2. Jana Puchegger Chadalíková:

    Za znojemské středisko bych chtěla poděkovat kolegyni Jiřce, která se našim klientům věnovala a pomohla s přípravou celého výletu.

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS