12. 05.

První květnové úterý nás probudilo nevlídné, zatažené počasí, které slibovalo celodenní déšť. I přesto jsme se však odhodlaně vydali na první letošní daleký výlet, a to až do kraje Leoše Janáčka a lišky Bystroušky – do Hukvald.

Po asi dvou hodinách jízdy  jsme byli vyvezeni přímo až k bráně hukvaldského hradu, což ocenili především klienti, z nichž byli mnozí ještě myšlenkami ve vyhřáté posteli :-).

Po vystoupení nás přivítalo majestátné ticho, pařící se lesy a nádherné kopce začínajících Beskyd. Také prohlídka hradu byla ve znamení rozjímání, kdy jsme si mohli jakožto jediní návštěvníci projít klidným, rozlehlým, opuštěným areálem hradu bez nutnosti mačkání či překřikování se s ostatními výletními skupinami. V naprostém klidu jsme si tak mohli projít všechna nádvoří, nahlédnout do hradní studny, podívat se na řadu vyhlídek a projít se po nesčetném množství ochozů. Velkou atrakcí bylo pro klienty nahlédnutí do přírodního amfiteátru, kde se každý rok pořádá slavný hudební festival Janáčkovy Hukvaldy.

Poté již naše kroky směřovaly kolem bronzové sochy lišky Bystroušky a rozlehlé srnčí obory do nedalekého vodního mlýna, který je místní raritou – na komentovanou prohlídku se nedávno přijeli podívat zájemci až z Ameriky! S naším průvodcem, místním správcem, jsme tak měli jedinečnou možnost přenést se do dob minulých a projít se po více jak sto let starém mlýně s dokonale zachovalým vybavením, které si mohli klienti hapticky prohlédnout.

Na závěr celého výletu nesmělo chybět malé občerstvení a nakoupení suvenýrů, mezi nimiž dominovala místní specialita – Štramberské uši. A jelikož se nakonec celý náš výlet obešel bez deště, budeme mít ještě dlouho na co příjemně vzpomínat.

Fotogalerie

Výlet do Hukvald, 4. 5. 2010


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS