3. 05.

Duben začal ve vyškovském TyfloCentru netradičně, a to přivítáním nové sociální pracovnice – Evy Kadlecové. Ta se ihned zapojila do chodu TyfloCentra, a to nejen účastí na dubnových akcích.

Měsíc duben byl v TyfloCentru Vyškov ve znamení poznávacích exkurzí, kdy jsme se podívali nejdříve do vyškovského pivovaru a následně do čistírny odpadních vod. Obě tyto akce se vyznačovaly stejnými prvky – výborný průvodce, bohatý výklad a maximální přizpůsobení prohlídky zrakově postiženým (v pivovaru možnost ochutnávek, v čistírně maximálně podrobný popis všech zařízení pomocí rozměrů, objemových jednotek apod.). O obou těchto akcích jste se již mohli dočíst na blogu v samostatných článcích a také shlédnout zajímavé fotografie.

V dubnu nechyběla ani trocha sportu, kdy jsme se s klienty vydali do vyškovského Squash centra na hru oblíbeného bowlingu. Po téměř hodině hry si klienti vychutnali zasloužené občerstvení a sdělili si vzájemné zážitky ze hry. Jak se jim dařilo se můžete podívat na fotografiích.

V průběhu měsíce dubna obdrželi klienti poslední část dlouho očekávaných vypálených výrobků z keramické hlíny, které si vyrobili v březnové keramické výtvarné dílně. Nyní se můžete na fotografiích podívat, jak vypadají jednotlivé výrobky po vypálení glazur, zatímco na březnových fotografiích vypadaly jednotlivé naglazované a naburelované figurky poměrně nevzhledně. Klientům tak vznikly další veselé dárečky pro své blízké.

Závěr měsíce dubna patřil velice vydařenému pěšímu výletu do Lulče, který byl spojený s prvním letošním opékáním buřtů. Jak se klientům opékání dařilo se můžete dočíst v samostatném článku s fotografiemi.

I když se v dubnu neuskutečnilo několik plánovaných akcí, i tak byli klienti moc spokojeni a už teď se těší na převážně venkovní květnové aktivity a výlety.




Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS