4. 05.

Poslední dubnový den tohoto roku se vydali pracovníci a klienti vyškovského TyfloCentra na jarní pěší výlet do Lulče. I když jsme se zpočátku obávali nepříznivé předpovědi počasí, která strašila deštěm a bouřkami, nakonec nás přivítal nádherný, slunečný, téměř letní den, kdy sluníčko pálilo již od brzkých ranních hodin.

Po příjezdu do Lulče, malé vesničky nedaleko Vyškova, jsme se vydali krásnou přírodou na nedaleký kopec, kde jsme se již těšili na letošní první opékání buřtů.

Jelikož bylo počasí bylo opravdu dost teplé, sluníčko pálilo a výstup do kopce byl náročný, cestou jsme si odpočinuli v  turistickém altánku,  z něhož v minulosti startovali paraglaidisté a ze kterého  byl krásný výhled na okolní vesnice a lesy. Proto jsme si společně popsali okolní krajinu a hlavně jsme  ulevili zpoceným zádům od batohů plných důležitého proviantu.

Po oddechu jsme došli polní cestou až k našemu cíli – zahradě na kopci, obestřené dokola krásnými jarními loukami s rozkvetlými stromy. Jelikož nás již pobízel hlad, ohníček brzy vzplál a mohli jsme se dát do opékání. Při opékání samotném bylo velice zábavné neustálé popisování klientům, kde se nachází oheň, kde buřt a kde ostatní klienti. Často tak přímo nad ohněm docházelo k malým osobním soubojům,  které měly naštěstí vždy zdárný konec.  Nutno také podotknout, že i když ten den bylo zrovna pálení čarodějnic, všechny ženské účastnice zvládly opékání bez újmy :-).

Před odchodem jsme nezapomněli pečlivě uhasit oheň a poté jsme se již vydali na zpáteční cestu, která tentokrát vedla náročným terénem z prudkého kopce. Po jeho úspěšném zdolání nás již pohodlná asfaltová cesta provedla celou vesnicí až k zastávce autobusu, odkud jsme se  vrátili zpět do Vyškova.

Celá akce se velice vydařila, a to především díky nádhernému počasí. Zůstalo nám tak nejen mnoho vzpomínek, ale také první letošní opálení.

Fotogalerie

Výlet do Lulče, 30. 4. 2010


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS