19. 05.

Že to není možné? Ale je… S Janou Chadalíkovou, kolegyní ze znojemského pracoviště, která cestovatelskou besedu pro břeclavské klienty připravila na úterý 28. května. Přivezla s sebou totiž tři tašky plné věcí z Kanárských ostrovů, populárně-dokumentární film a perfektně připravená geografická data včetně glóbu.

Ve dvě hodiny čekal na návštěvníky besedy netypicky zaplněný stůl. Ležel tu vedle sebe kaktus opuncie i s plodem, globus, tradiční výšivky a rukodělné výrobky, kabelka z kokosového oříšku a další kožená, atlas světa, sošky, korále z mušlí, mince, láhve od nápojů, kastaněty… Ani jsme nevěděli, co prohlížet dřív. Jana prokládala své povídání a zážitky komentářem jednotlivých kousků, debatovali jsme o cestování a občas zhasli, abychom lépe viděli na monitoru úryvky filmu. Věděli jste třeba, že Kanárské ostrovy se nejmenují podle kanárků, ale psů (latinsky canis)? Že je tento ostrov proslulý pěstováním rajčat? A že pobřeží lemují řady větrných elektráren? My také ne, ale teď už víme!

Dvě hodiny utekly jako voda. Besedu jsme zakončili zkoušením oblečení – suvenýrů z ostrova, malou módní přehlídkou a společným focením. Potom už jsme Janě moc poděkovali a popřáli šťastnou cestu. Rádi ji v Břeclavi zase někdy uvidíme!

Fotogalerie

Beseda o Kanárských ostrovech v Břeclavi, 18. 5. 2010


Autor:

Tags:

Jeden komentář k „Z Břeclavi na Kanárské ostrovy za dvě hodiny“

  1. Jana Puchegger Chadalíková:

    Mně se v Břeclavi moc líbilo (jako i na besedách předtím) a ráda tam zase někdy zavítám.

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS