19. 05.

Ve čtvrtek 6. května uskutečnilo TyfloCentrum Brno, o. p. s., regionální pracoviště Vyškov, jednu netradiční besedu, a to ve vyškovském Mateřském centru Radost. Zcela poprvé tak měli nevidomí možnost představit se tamním dětem a jejich rodičům.

Po přivítání vedoucí Mateřského centra, paní Danou Tvrďochovou, se již ujala slova sociální pracovnice TyfloCentra a jeho dva klienti, kteří během jedné hodiny přiblížili hravou formou dětem a jejich rodičům problematiku osob s těžkým postižením zraku.

Zástupci TyfloCentra se pokusili dětem alespoň na chvíli ukázat, jak těžké je žít s nejrůznějšími zrakovými vadami, které ovlivňují každodenní život osob s takovýmto postižením. Představili také celou řadu kompenzačních pomůcek, které zrakově postižení prakticky denně používají. Děti si tak mohli vyzkoušet chůzi s bílou holí, seznámit se s  Braillovým slepeckým písmem, osahat si nejrůznější ozvučené pomůcky (mobilní telefon, hodinky, indikátor hladiny…) a na závěr si zahrát společenské hry, hmatově přizpůsobené osobám se zrakovým postižením.

Rodiče si mezitím mohli popovídat se sociální pracovnicí TyfloCentra a jeho dvěma klienty o jejich zrakovém postižení a o zajištění péče těmto osobám ve Vyškově a okolí.

I když TyfloCentrum Vyškov poskytuje své služby osobám starším 15 let, i tak bylo velice přínosné uskutečnit toto setkání a šířit tak osvětu již u dětí v předškolním věku. Nikdo z nás totiž neví, kdy se s nevidomým člověkem potká a je tedy dobré vědět, jak se na takové setkání připravit.

Fotogalerie

Beseda v Mateřském centru Radost ve Vyškově, 6. 5. 2010


Autor:

Tags: ,

Jeden komentář k „Beseda v Mateřském centru Radost ve Vyškově“

  1. Jana Puchegger Chadalíková:

    Besedy a osvěta ve školách, mateřských školkách, institucích…jsou moc potřeba. Jen tak dál, „vyškovští“!

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS