30. 06.

Celodenní výlet do Lednice završil aktivity pro klienty ve školním roce 2009/2010 ve znojemském TyfloCentru. Tento výlet si z naší nabídky vybralo celkem 7 klientů a i s průvodci a pracovnicemi se naše skupinka rozrostla na 16 osob. Na cestu jsme se vydali velmi brzy ráno, takže sluníčko ještě nebylo v plné síle a cesta vlakem probíhala v pohodě a dobré náladě. Ve Valticích jsme sice museli chvíli čekat na autobus, ale to nám nevadilo. Za své ranní vstávání a cestování jsme byli odměněni pohledem na nádherný park kolem Lednického zámku i na zámek samotný. Zámek Lednice sloužil dříve jako letní sídlo rodiny Dietrichstejnů. Dnes je možné si vybrat z nabídky prohlídkový okruh podle svého zájmu a alespoň malinko nakouknout pod pokličku života šlechty v minulých stoletích. A pro co jsme se rozhodli my:

  • Akvárium Malawi s velkým a krásně barevnými exotickými rybičkami
  • Prohlídkový okruh 1. – reprezentační prostory zámku – s výkladem průvodkyně
  • Skleník s exotickými rostlinami, které bylo možné zkoumat nejen zrakem, ale i hmatem a čichem

Protože byly jednotlivé prohlídky dobře naplánované, celý den probíhal v poklidném výletním tempu. Dost času bylo i na oběd v Zámecké restauraci nebo na občerstvení se zmrzlinou ve stínu pod korunami rozložitých stromů.

Z vydařeného výletu jsme pořídili mnoho fotografií, které na vás čekají v naší fotogalerii.

Fotogalerie

Výlet do Lednice se znojemskými klienty, 29. 6. 2010


Autor:

Tags: ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS