30. 06.

Červen ve Znojmě

Poslední měsíc školního roku 2009/2010 nezůstal v nabídce aktivit pro klienty pozadu za měsíci minulými.

Červen jsme zahájili akcí Tyflopomůcky Olomouc ve Znojmě, která se pomalu stává tradicí a zvykají si na ni nejen naši klienti, ale i další lidé, kteří mají sociální sféru jako oblast svého zájmu.

Solná jeskyně se těší tradičně velkému zájmu našich klientů a nechyběla ani v nabídce červnového programu.

Vzdělávací aktivity se v červnu plně orientovaly na výuku první pomoci, o kterou je mezi klienty stále velký zájem. Je vidět, že považují tyto znalosti a dovednosti za důležité pro svůj samostatný život a pro snižování závislosti na svém okolí. Připravili jsme pro ně celkem 2 akce na toto téma – tradiční Besedu (o polohování zraněných) pod názvem „Nevidím, ale umím pomoci!“ a Terénní kurz PP na Hradišti, který se uskutečnil 23. června.

V pátek 11. června měli naši klienti možnost navštívit divadelní představení Perly panny Serafinky.

Na mnoha hodnotících plánovacích setkáních projevili naši klienti přání, abychom pro ně připravili táborák s písničkami a s opékáním špekáčků. Podařilo se to 15. června ve spolupráci s Ateliérem Samuel. K táboráku nám přijeli zahrát na kytary Jirka Fenz z Brna a Lukáš Hosnedl z Prahy. Sklidili za své hudební vystoupení zasloužený potlesk a uznání. Občerstvení nám sponzorovala firma TLT Speedition. Děkujeme!

21.června se mohli aktivní klienti ze Znojma a Moravského Krumlova účastnit plavby po Brněnské přehradě, která bývá poděkováním za celoroční práci a aktivitu.

Měsíc červen uzavřel celodenní Výlet do Lednice s prohlídkou zámku, akvária Malawi a skleníku tropických rostlin.

Těšíme se na další setkání s vámi při aktivitách v novém školním roce 2010/2011.


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS