11. 06.

První červnový den tohoto roku byl ve vyškovském TyfloCentru zahájen dlouho očekávaným výletem na plumlovský zámek. O to větší bylo zklamání, když nás ráno přivítal déšť a silný vítr. Po dlouhém váhání jsme se ale nakonec rozhodli vydat se k cíli našeho výletu a získat tak další nové zážitky.

Plumlovský zámek, který stojí na úpatí rozlehlé Plumlovské přehrady, tvoří již z dálky viditelnou dominantu zdejší krajiny. Po nedávné rekonstrukci byl po mnoha letech otevřen pro širokou veřejnost s možností komentované prohlídky. Návštěvníci tak mohou navštívit nejen všechna patra napůl zchátralého zámku, ale i jeho podkroví, mohou nahlédnout do zatím neopravených částí, kde se dříve nacházelo např. divadlo či schodiště pro koně nebo navštívit sklepení, které dříve sloužilo jako hladomorna. Součástí prohlídky je také návštěva přilehlých zrekonstruovaných  výstavních sálů i síně, kde se pravidelně pořádají komorní koncerty.

Jelikož nám počasí opravdu nepřálo, zima a déšť nás brzy zahnali do místní stylové hradní čajovny a kavárny, která se nachází přímo na nádvoří zámku. A jelikož se klientům ještě nechtělo domů, navštívili jsme krátce také krásné prostějovské náměstí, které bylo tečkou za našim prvním červnovým výletem.

Jen doufejme, že se již počasí umoudří a příště nás přivítá tím pravým červnovým sluníčkem 🙂


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS