9. 06.

Během let 2008 – 2010 probíhaly ve Znojmě pravidelné besedy o poskytování první pomoci pro naše nevidomé klienty. Kromě teorie byla vždy velká část setkání věnovaná praktickému nácviku probraného tématu. Postupně tak naši klienti mohli vyzkoušet umělé dýchání a nepřímou masáž srdce u dospělého i miminka, práci s laickým defibrilátorem, různé druhy obvazů, naučili se přetočit zraněného z břicha na záda, ošetřit popáleniny i zlomeniny, seznámili se i s legislativou ohledně první pomoci a povinnosti ji poskytnout. Nebylo toho málo, co jsme si vyzkoušeli.

8. 6. 2010 se uskutečnilo poslední setkání na téma první pomoci. Věnovali jsme se různým polohám vhodným při různých poraněních. Teoreticky jsme probrali a prakticky vyzkoušeli:

  • stabilizovanou polohu
  • autotransfúzní polohu
  • protišokovou polohu
  • polohu vpolosedě
  • na břiše
  • Trendenlenburgovu polohu a další

Za mě, jako za lektorku všech těchto besed si přeji, aby naši klienti nikdy své poznatky nemuseli využít v praxi. Aby se nedostali do situace, kdy bude nutné poskytnout první pomoc. A po včerejším posezení píši s klidným svědomím, že pokud se do takové situace dostanou, budou si vědět rady. Včera jsem se o tom přesvědčila.

Poslední příležitost k zopakování si první pomoci a k ošetřování v simulované situaci bude ve Znojmě 23.6. 2010 – v areálu kláštera na Hradišti. Zájemci jsou srdečně zváni!

Fotogalerie

Beseda o první pomoci - polohování zraněných, Znojmo, 8. 6. 2010


Autor:

Tags:

Jeden komentář k „Nevidím, ale umím pomoci ! Znojmo, 8 .6. 2010“

  1. PetraŠeneklová:

    Kurzy První pomoci se mi moc líbily, protože jsme se tam dozvěděli mnoho zajímavých a hlavně užitečných věcí. Vždy je dobrá teorie, ale ukázka je ukázka. Jevýborné, že jsme si mohli vyzkoušet různé polohy, umělé dýchání, protože vše je moc užitečné.

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS