11. 10.

Břeclav – město Lednicko-Valtického areálu

5. října 2010 se skupinka klientů znojemského TyfloCentra vydala na výlet za poznáním. Chuť dozvědět se něco nového o krásném městečku, rozkládajícím se na jihu Moravy, překonala i počáteční rozpaky z nevlídného podzimního počasí, které nás pronásledovalo už od setkání na vlakovém nádraží. Když jsme vystoupili z vlaku, čekala nás tu už naše průvodkyně – pracovnice břeclavského TyfloCentra Žaneta Benešová.

     Prohlídku městem jsme započali už u nádraží, protože nás zaujala Kaple sv. Cyrila a Metoděje. Po příchodu do břeclavského městského parku jsme měli možnost podívat se do nedávno otevřeného Pavilonu miniatur Lednicko-valtického areálu. Brzy jsme zjistili, že Břeclav má zajímavé židovské památky a církevní architekturu. Upoutal nás například nově postavený farní kostel sv. Václava. Židovskou historii nám zajímavě přiblížila průvodkyně zdejší synagogy, jež je v současné době využívána jako městské muzeum, galerie či jako koncertní síň. Navštívili jsme také Lichtenštejnský dům, který byl veřejnosti otevřen teprve 15. května 2009. Má vyjadřovat jakési navázání na vzájemná pouta zdejších lidí a knížecí rodiny Lichtenštejnů, která byla po druhé světové válce násilně přerušena. Při expozici této památky jsme se krátce seznámili s historií rodu Lichtenštejnů  – jeho vladařích a majetku. Mohli jsme si prohlédnout i historické kostýmy knížecích panovníků.  Celý výlet jsme příjemně zakončili návštěvou břeclavského TyfloCentra a společným posezením u kávy a čaje.

Fotogalerie

Výlet Břeclav, 5. 10. 2010


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS