27. 01.

Příprava programu na leden je vždy spjata s otázkou, jaké bude počasí a kam se jít podívat i v případě, že bude sněžit, mrznout apod. Nabízí se možnost spojit zimní procházku s návštěvou nějaké významné památky, výstavy apod.

První naší akci v roce 2011 byla 6. ledna tradiční vycházka z Útěchova do Vranova u Brna, která nás zavedla do zasněženého lesa, ale i do poutního chrámu Narození Panny Marie, který je dominantou obce Vranov. Prohlédli jsme si tamější jesličky, které po vhození drobných mincí hrají vánoční koledy a nebo se postupně rozsvěcují různé betlémské scény. Celou akci jsme zakončili posezením v místní restauraci.

14. ledna se uskutečnila vycházka do Přírodní zahrady u Smrku, kde se nachází unikátní slaměný Betlém vhodný k haptické prohlídce. Zahradou nás provedla paní Mičolová z občanského sdružení Smrk, které se o zahradu stará, za což jí patří naše poděkování.

Závěrečné putování nás zavedlo 26. ledna na Petrov na komentovanou prohlídku katedrály sv. Petra a Pavla a do Diecézního muzea, kde jsme si prohlédli stálou expozici Život Kristův.

O akce byl mezi klienty velký zájem, a tak se těšíme i na další. V únoru nás např. čeká komentovaná prohlídka výstavy Koloniál u pana Bajzy aneb historie obchodu a obchodování – úterý 8. února. Zájemci se mohou hlásit u Elišky Škrancové.

Fotogalerie

Tradiční vycházka z Útěchova na  Vranov, 5. 1. 2011

Vycházka z centra města na Petrov, 26. 1. 2011


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS