9. 02.

Dne 7. února 2011 se uskutečnila pod patronátem TyfloCentra, o.p.s. ve Vyškově akce s názvem „Sochy Vyškova rukama“. Naše skupina se setkala v 13h na náměstí ve Vyškově u kašny, která byla první zastávkou naší touhy po kultuře. Neopomněli jsme ani Morový sloup, který je dominantou náměstí od roku 1719 po morové epidemii, která ve Vyškově trvala skoro 50 let. Mor ve Vyškově řádil od 80 let 17. století až do druhého desetiletí století osmnáctého. V tomto období umřelo tolik lidí, že se ani nezaposovali do matriky. Morový sloup je dílem brněnského sochaře Christiana Pröbstla. Zdobí jej sochy čtyř morových světců – sv. Františka Xaverského, sv. Šebestiána, sv. Rocha a sv. Karla Boromejského. Po stranách stojí sochy sv. Floriána a sv. Jana Nepomuckého, které jsme si zdárně také prohlédli.

Jelikož byla naše akce takovou „dámskou jízdou“, využily jsme s klientkami krásného předjarního sluníčka a chvíli se ohřály na sluníčku a nadýchaly se čerstvého vzduchu. Po krátkém odpočinku jsme se pomalu ubíraly k místu ukončení výletu a rozchodu do svých domovů. Procházka se účastnicím líbila a už teď se všechny těšíme na další setkání.

Fotogalerie

Sochy Vyškova rukama, 7. 2. 2011


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS