2. 03.

Novou spolupráci a kamarádství navázaly dvě neziskové organizace v Břeclavi. Jedná se o TyfloCentrum Brno, o.p.s, které pracuje se zrakově postiženými dospělými, a Integrační centrum Utilis společnosti Remedia Plus, o.p.s., kde se scházejí dospělí klienti s mentálním postižením. „První impuls přišel od našich klientů – seniorů, kteří před Vánoci chtěli udělat něco hezkého pro druhé, a tak jsme společně slepili dlouhý vánoční řetěz a navštívili Utilis. Dárek tamní klienty potěšil a domluvili jsme se rovnou na společném únorovém posezení v naší klubovně,“ popsala začátek spolupráce Žaneta Benešová z TyfloCentra.

Posezení u kávy a čaje se v úterý 22. února zúčastnily tři pracovnice a sedm klientů z obou organizací. Pracovnice vzájemně představily své služby a zařízení, klienti si potom povídali o akcích, které zde navštěvují. Odpoledne vrcholilo společnou hrou speciálně upraveného Člověče, nezlob se pro zrakově postižené. „Rádi vás všechny uvidíme na  karnevalu Utilisu, který se uskuteční  v Městském muzeu a galerii Břeclav ve čtvrtek 24. března. Letošní téma je ZOO a zvířátka,“ uzavřela pozvánkou na další možnou společnou akci milé odpoledne sociální pracovnice Lenka Kožďálová.

Kromě setkávání klientů obou organizací na akcích se pracovnice domluvily také na exkurzích menších skupinek mladých lidí z Utilisu do TyfloCentra. Během jarních měsíců by si měli všichni vyzkoušet pomůcky pro zrakově postižené, prohlédnout knihy v Braillově písmu, speciální hmatové obrázky a vyzkoušet chůzi s bílou holí, aby si lépe dokázali představit, jak se žije jejich novým přátelům. Tato spolupráce se nám všem líbí a moc se těšíme na budoucí setkávání.


Autor:

Tags:

Jeden komentář k „TyfloCentrum a Utilis se skamarádili“

  1. Jana Puchegger Chadalíková:

    Tak to je, holky, fakt bezvadný nápad. Ráda jsem si o takové akci přečetla. Ať se vám vydaří i další společné integrační akce 🙂

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS