28. 02.

Tuhá zima se nevyhnula ani jižnímu cípu naší republiky. Klienti z řad seniorů v tuto dobu neradi vycházejí ze svých domovů, protože se – oprávněně – bojí uklouznutí, mrazy jim způsobují zdravotní komplikace a vůbec je to pro ně nepříjemné. Omezili jsme proto aktivity na pravidelná setkávání v prostoru klubovny, spojená s prohlížením starých fotek, plánováním budoucích aktivit a společnými oslavami.

Ven jsme se vydali pouze dvakrát, ale vždy to stálo za to. Městská knihovna na přání našich klientů připravila na 25. ledna besedu o české poezii let 1945 – 1968, která nadchla jak klienty, tak pracovnice. Do budoucna plánujeme další společné aktivity, například březnovou „Hodinku u gramofonu“ s písněmi Elvise Presleyho a literární besedu o Janu Ámosi Komenském.

Radost a úsměvy do našich duší vnesla 15. února pohádková výstava Arabela, která nyní probíhá v Městském muzeu a galerii Břeclav. Kostýmy a rekvizity, doplněné povídáním o natáčení oblíbeného seriálu nejen pro děti, spojené s výborným komentářem doktora Karla Křivánka, přilákaly i v mrazivém počasí většinu našich stálých klientů. Kouzelný prsten, jediný na světě, jsme sice do rukou nedostali, ale jinak jsme mohli ulehnout do postele Karkulčiny babičky, usednout s královskou korunou na trůn a nebo se zahalit do závojů. Těšíme se, co dalšího muzeum na jaro připraví, protože i sem chodíme moc rádi!


Autor:

Tags: ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS