10. 04.

Festival zaměřený na lidská práva a sociální témata Jeden svět se uskutečnil začátkem dubna také v Mikulově. A břeclavské pracoviště ho svou účastí podpořilo v pátek 8. dubna. Obě pracovnice – Žaneta Benešová a Jiřka Falková – zde prezentovaly pomůcky a služby pro dospělé se zrakovým postižením, které naše organizace nabízí, od devíti do sedmnácti hodin.

Stánkem před Městským kinem oslovovaly především kolemjdoucí dospělé všech věkových kategorií, pomůcky si prohlédli i někteří ze dvou stovek studentů Gymnázia Mikulov, kteří během dopoledne navštívili v kině promítání dokumentárních filmů. Mnozí také vyzkoušeli chůzi s klapkami a bílou holí, sadu simulačních brýlí a prohlédli obrázky Hradčan „pohledem“ lidí s různými očními diagnózami (zelený zákal, šedý zákal, astigmatismus, makulární degeneraci apod.), aby si dokázali lépe představit život se zrakovým postižením.

Pomůcky, speciálně upravené hry a Braillovo písmo zaujalo také skupinku klientů a pracovníků denního stacionáře pro mentálně postižené Biliculum, kteří navštívili stánek během své dopolední vycházky. Odpoledne potom patřilo návštěvníkům festivalu Jeden svět z řad široké veřejnosti.

Na závěr můžeme říct, že i letos stánek v Mikulově zaujal a pomohl tak propagaci nabízených sociálních služeb TyfloCentra Brno, o.p.s. na Mikulovsku. Jsme také rádi, že jsme mohli podpořit smysluplný projekt neformálního vzdělávání studentů, zaměřený na důležitá sociální témata současnosti.

Fotogalerie

Jeden svět Mikulov, 8. 4. 2011


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS