20. 04.

Spousta nových informací, poutavé téměř dvouhodinové vyprávění, desítky suvenýrů, zajímavé knihy a fotografie – takové bylo odpoledne 19. dubna v klubovně břeclavského TyfloCentra. Přednášející Jana Puchegger Chadalíková, která přijela povykládat o svém cestování na besedu s názvem Řím a Vatikán v toku historie, opět posunula laťku těchto akcí o kus výš.

Pět klientů zaujatě poslouchalo, prohlíželo a vyptávalo se na detaily, když Jana vyprávěla o Koloseu, výcviku gladiátorů, Foru Romanu a politicích a síti obchodů, které již ve starověku tvořily „obchodní centra“, jak je známe z větších měst i v současnosti. Kromě staveb jsme se průběžně dozvídali i o vládcích, starořímské architektuře, kultuře, způsobu života a bozích. Virtuálně jsme procházeli město a plynule střídali moderní dobu a současnou podobu mnohdy až ruin kdysi slavných staveb s představami nádhery a pompéznosti před staletími. Na závěr vyprávění jsme také krátce navštívili Vatikán a dostali několik turistických doporučení, kdybychom se chtěli někdy do Itálie vydat.

Děkujeme Janě za obětavost přivézt vlakem tašku plnou věcí, které během svých cest nashromáždila, a především metr dlouhou krásnou zarámovanou pohlednici Vatikánu. Přejeme jí na cestách mnoho štěstí a úžasných zážitků a budeme se těšit na další cestovatelské setkání na podzim.

Fotogalerie

Cestovatelská beseda Řím a Vatikán, 19. 4. 2011


Autor:

Tags:

Jeden komentář k „Virtuální procházka ruinami starověkého Říma“

  1. Jana Puchegger Chadalíková:

    Děkuju moc za hezký článek o včerejší besedě. V břeclavském TyfloCentru se mi na cestovatelských besedách vždycky líbí, bývá tam bezvadná atmosféra. A klienti se do besedy aktivně zapojují a toho si velmi cením. Tak jestli mi to pracovní aktivity dovolí, možná někdy v budoucnu o něčem zas pobesedujeme …:)

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS