21. 04.

Ve dnech 8. až 10.dubna se v brněnských Kohoutovicích opět rozezněly známé tóny svolávačky: „Mňam, mňam, Bobík!“. Na četné ohlasy účastníků jsme se rozhodli zavzpomínat na letní zážitkový pobyt MEZISVĚTY a uspořádat víkendové setkání příhodně nazvané MEZIČAS (tedy období mezi Mezisvěty ;-).

Abychom se neokradli ani o vteřinku volného času, který nám nabízel víkend, sjeli jsme se už v pátek do Kohoutovic, kde nás čekalo luxusní ubytování v několika hvězdičkovém volnočasovém zařízení, spaní bylo zajištěno víceúčelovými matracemi a pro co největší komfort si každý účastník směl přivézt svůj oblíbený spacák. Abychom předešli diskriminacím a vylučováním některých účastníků ze skupiny, spali jsme všichni v jedné místnosti, pouze některým slabším povahám se podařilo uprchnout do vedlejšího sálu, kde se snažili uniknout pronikavému zpěvu, kterým jsme po večerech (nocích) oslavovali naše setkání.

Nenechal na sebe čekat ani Ijáček – v pátek večer nás poctil svou návštěvou a oslavil s námi dodatečně narozeniny, nechyběl ani vynikající dort, narozeninová píseň a různé veselé soutěže, např. přenášení mincí pozadím.

 

V sobotu ráno jsme ještě poměrně svěže přivítali nový den a vyrazili na dopolední obhlídku tamějších přírodních krás, naše kroky se ubíraly brněnskou oborou Holedná. Vzhledem k tvořivosti organizátorů byla cesta oživená hrou, kdy jsme se vžili do rolí chovanců psychiatrického ústavu. Myslím si, že stejně jako pro návštěvníky obory, jsou mufloni a jeleni vzácnou podívanou, tak i naše projevy schizofrenií, psychóz a transformačních poruch mohly překvapit, místy až vyděsit tamější lesní obyvatele. Po experimentálním obědě jsme dodrželi doporučované zásady stravování, chvilka vytrávení a hurá na další akci. Trochu pohybu na čerstvém vzduchu, ode dveří ke dveřím, kdo neběží, nezvítězí! Odpoledne jsme nostalgicky zavzpomínali na nejsilnější zážitky z léta, ztvárnili jsme příběhy, které mnohdy sklouzávaly k tématu jídlo, bylo tedy příhodné, když jsme podvečer zakončili plácáním a konzumací langošů. Za okny se setmělo a ve vzduchu viselo něco velkolepého, honem umýt mastné prsty od večeře a vzhůru do „gala“. Vítejte na galavečeru vyhlášení ankety „Zlatý Bobík“. Nic netušící účastníci se rázem stali nominovanými kapelami roku v kategoriích metal, street music a opera. Následovala drobná příprava, přehlídka a interpretace jednotlivých nominací. Ocenění si zaslouženě užívali potlesku.

Nedělní ráno bylo velice ospalé, ale čas se nedal uprosit, ještě jednu aktivitu – tvorbu ideálního účastníka Mezisvětů, zamést stopy, sbalit spacák a vzhůru vstříc všednímu životu. Nedělním obědem jsme se rozloučili s loňskými účastníky Mezisvětů a přislíbili si s některými další setkání na Mezisvětech 2011, které se uskuteční v srpnu na základně v Lelekovicích. Byl to krátký, ale příjemný Mezičas, který nám připomněl, že zdánlivě dva odlišné světy mají mnohem blíž, než si kdokoliv umí představit.

Fotogalerie

Mezičas, 8. až 10. 4. 2011


Autor:

Tags:

Jeden komentář k „MEZIČAS aneb Zase ten Íjáček!“

  1. Jiřina Falková:

    Parádní článek! 🙂 Hlavně se mi líbí slovní obraty „zamést stopy“ a popis ubytování 😀 Ani ti pacienti psychiatrické léčebny nemohli být špatní!!! 😀

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS