1. 06.

V průběhu května jsme pro zájemce o přírodu, turistiku anebo v lepším případě o obojí, připravili dvě velmi zajímavé akce.

První z nich byla 20. května komentovaná návštěva brněnského arboreta, kde právě probíhala výstava kosatců. Po celou dobu se nám věnoval pracovník arboreta, pan Michal Pavlík. Společně s ním jsme prošli skleníky s orchidejemi, poté i velkou část arboreta a skončili jsme u nádherných, právě rozkvetlých kosatců. Výklad pana Pavlíka byl opravdu zajímavý, vždyť na každé rostlině je nějaká zajímavost, která stojí za zmínku.

Fotogalerie

Komentovaná prohlídka výstavy kosatců, 20. 5. 2011

Hned následující středu, 25. května, nás čekala další zajímavá akce „Za stepním běžcem“ – tentokrát turisticky náročnější. Společně jsme se vydali projít a prozkoumat přírodní rezervaci Medlánecké kopce. Průvodkyní nám byla paní Alena Prýmková, která si pro nás připravila na trase několik zastavení, kdy povykládala o místních přírodních zajímavostech:

  • syslí rezervace na letišti v Medlánkách
  • charakteristika stepí a lesostepí
  • typické stepní rostliny a zvířata
  • parazitické rostliny
  • invazivní rostliny

Prozradila nám také, co se skrývá za tajemným pojmem „stepní běžec“, po jehož stopách jsme se společně vydali.

Fotogalerie

Vycházka na Medlánecké kopce, 25. 5. 2011

Za podporu našich akcí, které umožňují lidem s těžkým postižením zraku dostat se do přírody a něco zajímavého se o ní dozvědět, děkujeme Odboru životního prostředí Magistrátu města Brna, který naše aktivity finančně podpořil.
Děkujeme rovněž našim milým a ochotným průvodcům.


Autor:

Tags: ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS